poniedziałek, 20 kwietnia 2015

Pasta jajeczna domowej roboty

Witajcie,

Chciałabym się z Wami podzielić bardzo prostym przepisem na pastę jajeczną.
Jest to doskonały dodatek do kanapek, a własnoręcznie przyrządzony smakuje lepiej i jest zdrowszy niż sklepowa wersja.
W skrócie mowiąc: wiesz co jesz!

Oto przepis-

- 6 jajek ugotowanych na twardo
- 1,5 łyżki jogurtu greckiego
- 1 łyżeczka majonezu
- 1/2 cebuli
- garść szczypiorku

Ugotowane jajka należy zmiksować, potrzeć na tarce lub pokroić w małe kostki ( zależy czy w paście kawałki mają być wyczuwalne czy też nie ).
Następnie wszystko wymieszać z jogurtem i majonezem i gotowe :)

Jeśli chcecie mieć całkowicie dietetyczną wersję, zrezygnujcie z majonezu :)

Moja na 100 g ma 152 kcal, 11g białka, 11,3 g tłuszczu i 1,60 g węglowodanów.

 Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Translate